Dit event is al begonnen/geweest.

Dag van het Geluk 2023

Dag van het Geluk 2023

Leuven
18.15 - 19.00
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 4 (min. 2)

Plaats:
Leuven - België
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 1 / 4 (min. 2)

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 45,00
Uitleg kosten:
Toegangsbewijs incl. versnaperingen.
 

Omschrijving

Ik ga naar de Dag van het Geluk met inspirerende lezingen en optredens. Dit is de vijftiende editie en daarom extra feestelijk.

Reeds 80 deelnemers! Er is, half februari, nog voldoende plaats.

Lezing van onder meer Dr. Gebert Bakx, Jan Geurtz en Prof. Dr. Em. Piet
-----------------------------------------------------------
Programma:
https://www.academievoor...etgeluk2023
----------------------------------------
Algemene informatie

Dag van het Geluk: Levenskunst in turbulente tijden

Anders kijken, Anders denken, Anders creëren.
Nieuwe levenskunst in deze tijd, in deze context

​Onze wereld is in verandering en we worden ons meer dan ooit bewust van de grenzen van eindeloze keuzevrijheid. De tijd van overvloed lijkt inderdaad voorbij. De moderne samenleving staat voor vele uitdagingen en dit vraagt om meer bewustzijn, creativiteit en solidariteit.

Het leven is immers een proces dat voortdurend verandert. Op elk ogenblik is er een veelheid aan mogelijkheden. Niet omdat alles mogelijk is, maar gelukkige mensen maken van alles het beste, terwijl ze niet steeds het beste van alles hebben.

De Dag van het Geluk 2023 wil net in deze turbulente tijden inspiratie bieden om de levenskunstenaar in ons te voeden. De mens, elke mens, beschikt over een potentieel dat veel meer creativiteit in zich draagt dan hij of zij vermoedt. Zoals Michelangelo het schreef: ‘De grootste kunstenaar kan niets verzinnen dat niet vooraf al in de steen bestaat, maar als zijn hand niet met zijn geest meegaat, zal hij het nooit van het ruwe marmer winnen.’

Deze Dag van het Geluk wil inspireren en vitale energie vrijmaken om enthousiast en met passie het leven te aanvaarden zoals het is en tegelijkertijd te transformeren, zowel individueel als samenleving. We kunnen deze crisis best zien als een kans om ons vrijheidsbegrip te herzien en met de nieuwe beperkingen creatief om te gaan.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag