Dit event is al begonnen/geweest.

Dans Vre Nom True Name Arjuna Vermeulen

Dans Vre Nom True Name Arjuna Vermeulen

's-hertogenbosch
15.30 - 17.15
Uitgelicht

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
's-hertogenbosch - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

n Vre nom, Mauritiaans Creools voor "True Name", schijnt choreograaf Arjuna Chadee Vermeulen licht op de levenslange zoektocht die iedereen ondergaat naar zijn eigen identiteit.

Wat is identiteit eigenlijk? En wat vormt het dan? Is het een keuze wie je bent? Of is je referentiekader de baas? Wat betekent andermans beeld van jou voor jou? Is identiteit vloeibaar en blijf je als persoon veranderen? Of is er een ideale identiteit, is er een True Name die bij jou past?

In Vre Nom combineert Arjuna de zachtheid en creativiteit van zijn moeders kant met de emotionele en vurige kant van zijn vader. Dit gemixt met de kracht en passie van Breakin (Breakdance), de flexibele stijl van Alicia Anais Fuentes Sifuentes en hun gedeelde verhaal zorgt voor een dynamisch en impactvol stuk. Een open en eerlijke kijk in de zoektocht naar identiteit die alsmaar voortduurt waarin de universele reis naar zelfontdekking belicht wordt.

Opgevoed door zijn moeder in 's-Hertogenbosch, leerde Arjuna pas laat in het leven zijn vader en diens familie kennen. Als startpunt van Vre Nom begaf hij zich dan ook op een reis naar deze roots in Mauritius waar hij zowel nieuwe waarheden als vraagtekens ontdekte over zijn eigen identiteit. Vragen zoals:
Zijn deze waarheden wat hij wilde vinden? Wat kan hij met deze informatie? Hoe verbonden voelt hij zich nu eigenlijk echt met dit land en deze cultuur? Hoeveel gewicht heeft dit gedeelte van jezelf tegenover de rest van je zijn?

Als jong mannetje voelde Arjuna zich vaak verloren. Gevangen tussen wal en schip. Een bruine kleur, een blanke achternaam en geen enkele kennis over zijn buitenlandse achtergrond. Je niet helemaal thuis voelen was dus geen raar gegeven voor Arjuna. Totdat hij in 2003 in aanraking kwam met breakdance en de hiphopcultuur. Hier vond hij eindelijk acceptatie, respect en het belangrijkste; zingeving. Deze cultuur zou in de loop van de jaren een grote bijdrage leveren aan de vorming van zijn identiteit mede door de kernwaardes love, peace, unity and having fun in elk aspect van zijn leven te implementeren.

Ik heb al 4 gratis kaartjes gereserveerd, late afmelding wordt daarom niet op prijs gesteld.
Leuk als je meegaat!
  •     27 October om 17:31 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     23 October om 21:29 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     23 October om 17:30 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag