Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Film classics- Beau Travail

LAST MINUTE: Film classics- Beau Travail

Nijmegen
19.45 - 21.00

Deelnemers 1 / 4 (min. 2)

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 1 / 4 (min. 2)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 11,50
Uitleg kosten:
Zelf kaartje om 19.15 aan kassa kopen/ of online met vriendenpas/Cineville pas.
 

Deelnemers 1 / 4

Minimaal 2

Omschrijving

Een laatste kans om deze prachtige geremasterede 4K versie in Lux te zien! Een verbluffende film van schoonheid, mysterie, sensualiteit en kracht van regisseur Claire Denis. Denis groeide in de afgelopen decennia uit tot een van Frankrijks meest vooraanstaande regisseurs en geen van haar films is zo veel besproken, geliefd en geroemd als Beau travail.

Het is haar meesterwerk en hoewel 25 jaar oud, sprankelt en schittert de film als het geniale debuut van een enorm nieuw talent. Nooit eerder werd de film uitgebracht in Nederland.
Galoup blikt vanuit Marseille terug op zijn tijd bij het vreemdelingenlegioen in het Afrikaanse Djibouti. Er ontvouwt zich een hypnotiserend verhaal van onderdrukte verlangens en jaloezie, vooral gericht op de populaire nieuwkomer Sentain. Allemaal zijn ze als vreemdeling hier gekomen, toch lijkt Galoup (Denis Lavant) hier, als sergeant van zijn eenheid, helemaal op zijn plek.

Hij heeft een lokale vriendin in de stad en een hechte, bijna vader-zoon relatie, met zijn meerdere (Michel Subor). Hij gedijt bij de strenge hiërarchie, codes en vaste rituelen van het leger. Onder zijn leiding doen de soldaten de was, strijken hun kleren en trainen in de woestijn.

De mannen zijn nog jongens. Ze geven zich over aan de Spartaanse omstandigheden, als ware het een spel. Ze bewegen zich met de gratie van Japanse dansers door het adembenemende, desolate landschap. Maar dit zorgvuldig opgebouwde leven stort langzaam maar onherroepelijk in elkaar met de komst van de knappe, mysterieuze rekruut Sentain (Grégoire Colin).
  •     11 March om 20:32 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     11 March om 18:38 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag