Dit event is al begonnen/geweest.

Middeleeuws Festival Ter Apel

Middeleeuws Festival Ter Apel

Ter Apel
13.00 - 20.00

Deelnemers 1 / 30 (min. 4)

Plaats:
Ter Apel - Groningen
Deelnemers:
Min. 4 - max. 30

Deelnemers 1 / 30 (min. 4)

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Dagkaart: 15 EURO Early Bird: 12,50 EURO
 

Deelnemers 1 / 30

Minimaal 4

Omschrijving

Een bezoek aan het festival Middeleeuws Ter Apel is als een bezoek aan een middeleeuwse jaarmarkt. Net als in het jaar 1465 hebben groepen reizigers, veelal soldaten/huurlingen maar ook marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten, hun kampementen opgeslagen rond het Klooster. Ze zijn gekomen voor het traditionele jaarfeest. Op een jaarmarkt werd niet alleen handel gedreven, maar ook feest gevierd én schermutselingen beslecht op het slagveld. Spannende tijden, die u nu zelf kunt beleven!

Middeleeuws Ter Apel vindt plaats op een prachtig terrein: rondom het eeuwenoude Kruisherenklooster in Ter Apel. Het Klooster ‘Domus Novae Lucis’ is het enige nog bestaande plattelandsklooster van Noordwest-Europa. Sinds 1992 behoort het Klooster Ter Apel tot de UNESCO Top 100 van onroerende objecten in Nederland. Een bezoekje aan Middeleeuws Ter Apel is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan dit bijzondere ‘huis van het nieuwe licht’!

Tijdens Middeleeuws Ter Apel is het Klooster zonder extra kosten te bezoeken. Het bezichtigen van het Klooster is dit weekend uitsluitend mogelijk in combinatie met het bezoeken van Middeleeuws Ter Apel. Neem uw ticket dus mee! Binnen in het Klooster geniet u van de serene rust, de tentoonstellingen, maar ook van diverse middeleeuwse optredens.

Het gehele weekend zijn er superleuke activiteiten, toffe workshops en interessante lezingen te bezoeken op Middeleeuws Ter Apel. Soms zijn er meerdere activiteiten op één tijdstip – let dan goed op de locatie. Gedurende het weekend zijn er ook activiteiten die doorlopend te zien of te doen zijn. Op zaterdagavond is er een spectaculair avondprogramma tot 24.00 uur.
Programma:
https://middeleeuwsterap...-overzicht/

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag