Dit event is al begonnen/geweest.

Omd Orchestral Manoeuvres in the Dark

Omd Orchestral Manoeuvres in the Dark

Amsterdam
20.00 - 23.45
Uitgelicht

Deelnemers 4 / 12

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 12

Deelnemers 4 / 12

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 56,00
Uitleg kosten:
Entreekosten
 

Omschrijving

De Engelse band OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark), komt volgend jaar februari naar de AFAS Live in Amsterdam.

Na de recente aankondiging van hun nieuwe studioalbum, onthullen de synthesizerpioniers Orchestral Manoeuvres In The Dark (OMD) vandaag hun terugkeer naar het podium: de band gaat volgend jaar op tour.

In januari, februari en maart 2024 zal OMD 40 optredens geven in heel Europa, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, inclusief hun grootste Londense headline show ooit in de O2 Arena op 24 maart 2024.
"We zijn erg blij om opnieuw op tournee te kunnen gaan met een gloednieuw album om te laten zien", zegt Andy McCluskey. "Het is al zes jaar geleden dat we nieuwe nummers hebben ingestudeerd voor live optredens. De nummers van Bauhaus Staircase zullen prachtig in onze setlist passen - we moeten gewoon kiezen welke vijf we gaan spelen, want we moeten mensen ook trakteren op de hits!"

De band brengt op 27 oktober ook 'Slow Train' uit - de tweede single van hun aanstaande nieuwe studioalbum Bauhaus Staircase - uit. Een tumultueuze, glam-achtige explosie, 'Slow Train' komt tot stand met hulp van de enige andere externe invloed van de band, David Watts. Bekend als een rockproducer, die het recente nummer 1 album 'What's Rock And Roll?' van de Sheffield-band The Reytons produceerde, brengt hij een scherpe, opwindende nieuwe sound naar de plaat.

"Slow Train is een knotsgek nummer en de video is verbazingwekkend gek!" reflecteert Andy. "Het voelt goed om de verwachtingen van mensen over de band na 45 jaar muziek te creëren, uit te dagen."

Het nieuwe album is het meest expliciet politieke werk van de band en de bekroning van hun verlangen om zowel Stockhausen als Abba te zijn - ontstaan uit de drang om nieuwe verkenningen op gang te brengen tijdens de lockdown. Een breed, elektronisch, sonisch meesterwerk dat tekstueel de onderwerpen van de toekomst aanpakt, werd voornamelijk geschreven, opgenomen en gemixt door zowel McCluskey als Paul Humphreys (die onlangs voor de tweede keer vader is geworden).

OMD heeft verbazingwekkende 25 miljoen singles en 15 miljoen albums verkocht, wat hen heeft gevestigd als pioniers van de elektronische synthesizer en een van de meest geliefde popgroepen van Groot-Brittannië. Hun 13 albums bevatten de opnieuw uitgebrachte albums 'Orchestral Manoeuvres In The Dark' (1980), 'Organisation' (1980), 'Architecture & Morality' (1981) en 'Dazzle Ships' (1983).
Eigenlijk zouden OMD met pensioen moeten zijn, klassiekers als 'Enola Gay' en 'Maid Of Orleans' uitvoerend op nostalgische festivals, zoals veel van hun tijdgenoten. In plaats daarvan hebben ze een baanbrekend album gemaakt dat het beste van hun werk waardig is. Als het echte leven betekende dat OMD blij was om hulp te krijgen, blijft Bauhaus Staircase onmiskenbaar het werk van een duo dat nog steeds perfect op elkaar is afgestemd, 45 jaar na hun eerste optreden in de legendarische Liverpool-club Eric's.
 •     14 February om 17:56 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     11 February om 17:35 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     06 February om 21:55 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     05 February om 20:09 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     01 February om 17:38 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     16 January om 18:12 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     24 December om 13:09 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     13 December om 15:54 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     29 November om 07:12 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     11 November om 16:23 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     09 November om 18:30 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     09 November om 16:33 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     09 November om 13:14 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag