Dit event is al begonnen/geweest.

Poolen (9-Ball)

Poolen (9-Ball)

Den Haag
20.00 - 22.30

Deelnemers 0 / 20 (min. 3)

Plaats:
Den Haag - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 20

Deelnemers 0 / 20 (min. 3)

Leeftijd:
25 - 45 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Kosten zijn slechts een indicatie. Gebruik pooltafel voor 2 uur is €20. Met zo'n 3 à 4 spelers per tafel dus ca. €6 p.p. Een paar drankjes erbij voor eigen rekening.
 

Deelnemers 0 / 20

Minimaal 3

Omschrijving

Spelregels Nine-ball: http://nl.wikipedia.org/wiki/9-ball

De meeste mensen spelen als ze poolen Eight-ball. Nine-ball is een wat vlotter spel met 9 ballen (+ de witte) ipv de gebruikelijke 15. Bij elke stoot kun je een potje winnen. Het loont daarom om risico's te nemen en moeilijke stoten te proberen. De kans is misschien klein dat zo'n stoot lukt, maar als het lukt heb je ook gelijk gewonnen. Gevolg: hilarische flukes en wonderbaarlijke kunststoten.

Als je niet goed bent in poolen, maakt niet uit. Ik kan er zelf ook niet zo veel van. Het is sowieso leuk om te doen en al doende leert men.

Bij 8+ aanmeldingen bedenk ik een ladder-achtige toernooivorm zodat: 1) tegenstanders zoveel mogelijk hetzelfde niveau hebben, en 2) we aan het eind een winnaar kunnen uitroepen. Bij minder aanmeldingen spelen we gewoon per toerbeurt en mag iedereen aan het eind zeggen wie hij/zij de winnaar vindt (meeste stemmen gelden). De winnaar is dan dus ofwel goed in poolen ofwel in omkopen Smile.

Stel een vraag