Dit event is al begonnen/geweest.

Speciale openstelling Kasteel Ammersoyen

Speciale openstelling Kasteel Ammersoyen

Ammerzoden
10.00 - 12.00

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
Ammerzoden - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Entree borg
 

Omschrijving

De afgelopen vijf jaar is hard gewerkt aan het masterplan van Ammersoyen dat het hele kasteel toegankelijk moet maken voor het publiek. De feesten en partijen verhuisden naar het Koetshuis op de voorburcht, de verhuurde ruimtes kwamen vrij ten behoeve van het kasteelmuseum en werden gevuld met nieuwe presentaties. Na jaren van voorbereiding is het kasteel mét een recent aangelegde kruiden-en hoptuin, nu gereed om deze rijke geschiedenis te delen met het publiek.

Onbekende middeleeuwen
Uitgangspunt voor de nieuwe publiekspresentatie zijn de middeleeuwen én de unieke archeologische collectie scherven die in de slotgracht zijn gevonden. Tijdens een bezoek aan kasteel Ammersoyen ontdekken bezoekers nu dat de middeleeuwen misschien wel heel anders waren dan ze dachten. Juist de onbekende middeleeuwen worden belicht.

Scherven en bierbrouwen
In het Schervenlab werken vrijwilligers en archeologen samen om de ontelbare scherven, die in de kasteelgracht zijn gevonden, weer in elkaar te puzzelen. Ook wordt de relatie tussen kasteel en kruiden- en hoptuin gelegd. Een hoogtepunt van de vernieuwde presentatie is de unieke brouwoven voor het brouwen van bier, een zeldzaam overblijfsel uit de middeleeuwen die onder de vloer van de keuken verborgen lag.

Open Dag
Tijdens de Open Dag zijn inwoners van de Bommelerwaard welkom om het kasteel op eigen gelegenheid te verkennen. Volg de korte hoofdroute langs de hoogtepunten van het kasteel of verleng het bezoek en volg de vier dwaaltochten die via spannende muurtrappen naar alle uithoeken van het kasteel leiden. Onderweg zijn publieksbegeleiders aanwezig voor vragen en verhalen, in het Schervenlab vertellen vrijwilligers alles over hun werk. Het Koetshuis op de voorburcht is deze dag ook geopend met een speciaal aanbod met (middeleeuwse) hapjes en drankjes.

Goed om te weten:

De entree is gratis en heb 4 tickets gereserveerd. Om te voorkomen dat er toch niemand komt opdagen vraag ik een borg van 15,- die je van mij terug krijgt.

Betalingen die voor 4 april binnen zijn tellen mee.

Groetjes marloes
 •     30 March om 17:51 Gelderland
  heeft zich aangemeld.
 •     25 March om 13:13 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     25 March om 09:20 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     25 March om 09:07 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag