Dit event is al begonnen/geweest.

Speciale wandeling: Amsterdams in WOII (all in)

Speciale wandeling: Amsterdams in WOII (all in)

Amsterdam
10.00 - 19.00

Deelnemers 3 / 9 (min. 8)

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 8 - max. 9

Deelnemers 3 / 9 (min. 8)

Leeftijd:
25 - 45 jaar
Kosten:
€ 35,00
Uitleg kosten:
NB wanneer je te laat bent, is de groep vertrokken. Zorg dat je er uiterlijk 09:45/10:00 uur bent!!! Dagwandeling met gids, programma tussen 10:00 en 19:00 uur: Incl koffie/thee met iets lekkers, lunch en diner! Incl gift voor project. Super mooie prijs dus weer, voor een hele dag Amsterdam!
 

Omschrijving

De Wandelende Tak is onderdeel van de Christelijke organisatie Tot Heil des Volks. Ik heb vaker wandelingen via hen gelopen of georganiseerd en ben hier erg tevreden over!

Zoals gezegd, het is een Christelijke organisatie (wat vergelijkbaar met Het Leger des Heils) en zij werken veel met minderbedeelden, daklozen etc. Je hoeft natuurlijk niet Christelijk te zijn om mee te lopen, maar het is fijn wanneer je er wel respect voor hebt wanneer er gebeden wordt voor het eten en/of iets over hun zienswijze verteld wordt. Misschien ben je het er niet mee eens, maar heb er in ieder geval respect voor en je zult deze dag zien hoe goed werk zij verrichten onder deze doelgroepen.

Het blijkt een goede combinatie: Amsterdam, Tot Heil des Volks en wandelen. Wat begon als rondleidingen voor werknemers van Tot Heil des Volks, is met drieduizend wandelaars per jaar uitgegroeid tot een bloeiend project. Men kiest voor De Wandelende Tak vanwege de goede verhouding tussen ontspanning en zingeving. De organisatie heeft met oa de wandelingen het doel om geïnteresseerden zo dicht mogelijk bij hun werk en werkgebied te brengen. Voor meer info, zie hun website zoals hier genoemd.

We proberen deze wandeling vol te krijgen met alleen NMLK-deelnemers. Wanneer dit niet lukt, zullen er ook andere deelnemers mee lopen (open aanmelding via organisatie).

Het is nog maar ruim 70 jaar geleden dat in ons land de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Omdat het zo kort geleden is en wij de verhalen vaak nog uit de eerste hand hebben, is het een sprekend stukje geschiedenis waar we veel van kunnen leren. Amsterdam was het centrale punt voor de deportatie van 104.000 Nederlandse Joden. Hoe was het mogelijk dat dit gebeurde? En hoe beleefden Amsterdammers de oorlog? De gids wijst u op plekken die een rol speelden in 1940-1945.

Programma:
10.00 start wandeling (er wordt niet gewacht!)
11.00 koffiepauze
13.00 lunch in de Shelter (City)
15.00 einde bij de Hollandsche Schouwburg
17.00/17:30 diner bij Amsterdammers helpen Amsterdammers (daklozen opvang)

Tussendoor lunchen bij hun eigen jeugdhostel The Shelter (http://www.shelter.nl/) en diner bij AHA = Amsterdammers Helpen Amsterdammers (http://www.totheildesvolks.nl/aha/home), opvang voor dak- en thuislozen.

Stel een vraag