Dit event is al begonnen/geweest.

Tilburg Improv Jam

Tilburg Improv Jam

Tilburg
19.45 - 22.30

Deelnemers 5 / 9

Plaats:
Tilburg - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 4 - max. 9

Deelnemers 5 / 9

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Met de Tilburg Improv Jam wordt een nieuw initiatief in de Spoorzone vormgegeven. Tijdens deze speciale avond in een reeks rondom improvisatiecomedy bundelen acteurs van de Tilburgse improvisiatiecollectieven Home Improvement, Tilburg Tigers en De Landrotten de humoristische krachten in de Kennismakerij.

De eerste helft van de avond helft bestaat uit een Grote Tilburgse Improvisatieshow waarin de acteurs zonder voorbereiding sketches spelen. De suggesties uit het publiek, actuele onderwerpen uit de stad en thema’s uit de Spoorzone013 dienen als inspiratie. Omdat alles geïmproviseerd wordt, is het een unieke voorstelling, die voor het eerst én meteen voor het laatst te zien is.

In de tweede helft is het tijd voor de ‘jam’: een moment waarin bezoekers die het leuk vinden spontaan en onvoorbereid mee improviseren. De input voor deze scènes komt uit de boekencollecties die in de Kennismakerij liggen. Wie weet woon jij in een sketch ineens in een Tiny House, improviseer je erop los rondom het thema mannenemancipatie of speel je een scène over online gedrag. Bezoekers die willen kijken en zich liever niet op het podium wagen, zijn natuurlijk ook tijdens de tweede helft nog steeds welkom.

Met de Tilburg Improv Jam willen de makers iets toevoegen aan het Tilburgse cultuurlandschap. “Tilburg heeft een rijke historie in improvisatietheater, maar het grote publiek weet het niet altijd te vinden. Tilburgse groepen wonnen in het verleden meermaals nationale studentenkampioenschappen in de discipline theatersport, Home Improvement stond onlangs in de halve finale van een landelijk toernooi en één van onze spelers werd vorig jaar met zijn groep zelfs Nederlands kampioen. Op televisie is improvisatietheater nog steeds geliefd, wij brengen het graag dichtbij” aldus David Khasho, één van de initiatiefnemers.

Reserveren
Toegang tot de voorstelling is gratis. Van te voren reserveren wordt op prijs gesteld. Geef hierbij alvast door als je mee wilt spelen tijdens de tweede helft. Je kunt je ook tijdens de pauze nog opgeven voor het ‘jam’-gedeelte.
Ik zal op 8-2-18 kaartjes reserveren. Mocht je mee willen doen met de 2e helft dan hoor ik dat graag, zodat ik dat meteen door kan geven.

De Kennismakerij bevindt zich in Gebouw 79 (het nummer staat groot op stalen deuren), naast Het Ontdekstation, rechts van Gebouw 88. Vanaf het station neem je de uitgang naar het Burgemeester Stekelenburgplein. Sla rechtsaf langs de bouwplaats van de LocHal en ga nogmaals rechtsaf bij het fietspad genaamd Willem II-passage. Ga onder de eerste onderdoorgang door en sla in de binnentuin linksaf langs Theater de Boemel, waarna je op een versmalling afloopt. Na de versmalling is de ingang meteen de hoek om, naast Het Ontdekstation. Vanaf het treinstation is het nog geen 5 minuten lopen. Je kunt ook lopend via de Spoorlaan naar de Willem II-passage. Kom met de auto? Ga vanaf het NS-plein de Burgemeester Brokxlaan in. Ga bij de eerste afslag weer linksaf. Je bent nu op het parkeerterrein (betaald) bij de Hall of Fame/Ladybird Skatehall.

Stel een vraag