Dit event is al begonnen/geweest.

Tour Rietveld Van Ravesteyn Van Schijndel Huis

Tour Rietveld Van Ravesteyn Van Schijndel Huis

Utrecht
11.00 - 16.30
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 4

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 3 / 4

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 5,00
Uitleg kosten:
Entree Combiticket€5 + Eventuele drankjes komen erbij!
 

Omschrijving

(Fiets-)Tour Rietveld Van Ravesteyn Van Schijndel Huis
(Afstand rond de 5km)

Op zondag 25 juni 2023 vieren we de 135e verjaardag van Gerrit Rietveld het Rietveld-Schröderhuis samen met Huis Van Ravesteyn en Van Schijndelhuis.
Dit jaar staat de Rietvelddag in het teken van museumwoningen; ontworpen door 3 Utrechtse architecten die hun tijd ver vooruit waren én van groot belang zijn geweest voor de stad.
Programma:
A.
In de tuinzaal van het Museum draait deze dag de thematische film Pioneers of the Dutch Modern House (Iconic Houses, 2021) 1 uur!



Ben je er al vaak langsgefietst en heb je altijd al een keer BINNEN willen kijken? Dan is dit je kans! Boek zo snel mogelijk je ticket!!!


B.
Een momentje bij 3 monumenten:
-1.Huis Van Ravesteyn (1933)
Vlakbij het Rietveld Schröderhuis, staat het woonhuis van spoorwegarchitect Sybold van Ravesteyn. Te herkennen aan de golvende lijnen en krullende vormen. Van Ravesteyn was een groot liefhebber van ronde lijnen en vormen. Daarnaast combineerde hij verschillende functies in één ruimte. Dat was heel vooruitstrevend in die tijd.

-2.Rietveld Schröderhuis (1924)
Wie ook heel slim heeft nagedacht over het gebruik van ruimte voor verschillende functies, is Gerrit Rietveld. In het Rietveld Schröderhuis heeft hij op de bovenverdieping schuifwanden geplaatst, waardoor de ruimte overdag en ’s avonds anders ingedeeld kon worden.

-3.Van Schijndelhuis (1992)
In de binnenstad ligt een verborgen architectonisch hoogstandje: het Van Schijndelhuis, ontworpen door architect en vormgever Mart van Schijndel. Ondanks dat het huis volledig is ingebouwd, is het binnen bijzonder licht en ruim mede dankzij de grote glazen gevel die kenmerkend is voor het huis. De bijzondere woning leverde Van Schijndel in 1995 de Rietveldprijs op.

Gezellige en mooie route door de stad Utrecht! Een stad in beweging!

We beginnen natuurlijk met koffie! Daarna zien we wel waar we een terrasje pakken!

Foto: Huis Van Ravesteyn (1933)

-Honden niet toegestaan!
  •     24 June om 15:41 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     20 June om 22:20 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Stel een vraag