Dit event is al begonnen/geweest.

True Stories film onderdeel van serie Eye on sound

True Stories film onderdeel van serie Eye on sound

Amsterdam
19.15 - 22.00

Deelnemers 4 / 10 (min. 5)

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 5 - max. 10

Deelnemers 4 / 10 (min. 5)

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 12,50
Uitleg kosten:
Gratis met Cinevillepas
 

Omschrijving

DAVID BYRNE / US, 1986 / 90 MIN.

Geïnspireerd door David Byrnes plakboek vol tabloid-knipsels, is True Stories een reeks korte films die zich afspelen in het fictieve stadje Virgil, begeleid door de grandioze, straffe new wave funk van Talking Heads.
Het was waarschijnlijk een kwestie van tijd voor Talking Heads-frontman David Byrne eens een film zou regisseren: het imago en de clips van zijn band waren altijd al visueel sterk uitgewerkt denk aan zijn beroemde grote pak in de concertfilm Stop Making Sense (1984), die in een nieuwe 4K-restauratie vanaf 11 januari ook te zien is in Eye.

Gids Byrne, getooid met oversized Texaanse Stetson-hoed, leidt ons in True Stories langs een aantal opmerkelijke bewoners van het verzonnen stadje Virgil (Texas). We ontmoeten: Eenzame Vrijgezel Louis Fyne, de Lying Woman, de Lazy Woman, de man wiens hoofd een radio-ontvanger is, en andere vreemde vogels wier levenswijze geheel in de traditie staat van onvervalste Americana met alles wat daarbij hoort: rockmuziek, geloof in buitenaardse wezens en de hartstochtelijk gekoesterde droom van een beter leven.
Rockfilm met hersens
'Een rockfilm met hersens, een kunstfilm met ballen en een onderhoudende toespraak tot het volk', zo omschreef Time Out Film Guide Byrnes vermakelijke verkenning van Amerika's achterland.

Muzikant en filmmaker Meredith Monk werkte samen met David Byrne aan de soundtrack van True Stories en hielp hem met de choreografie.

Momenteel is in de Oude Kerk een solo-tentoonstelling van Monk te zien en op 27 februari zal er een Eye on Art avond aan haar werk en films gewijd worden (tentoonstelling moet je zien en ondergaan! red.Lean).

ONDERDEEL VAN
EYE ON SOUND
Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

LEES MEER
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena (soundwave)
True stories Eye filmmuseum
  •     26 January om 11:52 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     23 January om 22:08 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     21 January om 16:53 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     20 January om 14:39 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 January om 18:23 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     11 January om 00:46 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     09 January om 07:40 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     06 January om 23:24 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     05 January om 17:04 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag