Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

In de ban van de Ararat & Nebraschijf

In de ban van de Ararat & Nebraschijf

Organisator: Mirjam
Assen
11.00 - 15.00
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 6

Plaats:
Assen - Drenthe
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 2 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 25,00
Uitleg kosten:
Toegang met museumkaart is gratis; anders 15 euro pp; koffie; lunch
 

Omschrijving

In het Drents Museum is de tentoonstelling In de ban van de Ararat; Schatten uit het oude Armenië te zien. En natuurlijk de Nebraschijf!

We beginnen met koffie in de museum bar/brasserie; na afloop een late lunch voor wie dat wil. Koop je zelf een ticket?

Over de tentoonstellingen:
“Na twee jaar uitstel presenteren wij van 11 mei tot en met 30 oktober 2022 de indrukwekkende geschiedenis en cultuur van Armenië in de internationale archeologietentoonstelling In de ban van de Ararat - Schatten uit het oude Armenië. Het is een verhaal waarin de ruim 5.000 meter hoge berg Ararat – het nationale symbool van Armenië - niet kan ontbreken. Aan de hand van circa 160 kostbare archeologische voorwerpen – voor een groot deel nog nooit in Nederland te zien geweest - neemt de tentoonstelling de bezoeker mee op reis door de fascinerende vroegste geschiedenis van Armenië.”

“Een van de absolute topstukken van de Europese archeologie komt deze zomer naar Assen. Van 6 augustus tot en met 18 september 2022 presenteert het Drents Museum de eerste realistische weergave van de nachtelijke hemel: de Nebraschijf. Het unieke archeologische object dateert uit de bronstijd en heeft sinds 2013 UNESCO erkenning als Documentair en digitaal erfgoed en staat op de lijst van het 'Memory of the World Register’. De schijf behoort tot de collectie van het Landesmuseum für Vorgeschichte in Halle (Duitsland) en wordt zeer zelden uitgeleend. Het Drents Museum heeft met de tentoonstelling De Nebraschijf – De ontdekking van de hemel een primeur in handen. Het zeldzame object is voor het eerst in Nederland te zien.”
  •      27 August om 19:23 Overijssel
    Ik heb dit event overgenomen, zodat deze toch kan doorgaan. Mocht je toch niet meer kunnen, meld je dan even af?