Dit event is al begonnen/geweest.

Excursie - Romeinse Katakomben

Excursie - Romeinse Katakomben

Valkenburg
10.00 - 12.00

Deelnemers 4 / 20

Plaats:
Valkenburg - Limburg
Deelnemers:
Min. 4 - max. 20

Deelnemers 4 / 20

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 16,00
Uitleg kosten:
Ticket kosten, boek tijdslot om 10:30
 

Omschrijving

Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen neemt de gids je mee naar lang vervlogen tijden, naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen.

Belangrijke informatie
Het is niet mogelijk zonder professionele gids Museum Romeinse Katakomben te bezoeken, je kunt er verdwalen. Houd je altijd aan de instructies van de gids en blijf bij de groep!

Museum Romeinse Katakomben bestaat uit smalle gangen van kalksteen (mergel). Dit gesteente is zeer zacht en kwetsbaar. Daarom willen wij je vragen niet tegen muren te leunen, op muurtjes te zitten, niet in de muren te krassen en niet aan muurschilderingen te komen.

In het museum is het altijd 12 graden en de luchtvochtigheid is 95%. Neem een jasje of trui mee. De rondleiding duurt ongeveer één uur.

Neem geen rugzakken en tassen mee het gangenstelsel in.
Voor grote rugzakken, tassen koffers en trolleys (groter dan 45×25×25 cm) of grote voorwerpen zoals vouwfietsen is helaas geen ruimte in het museum. Heb je bagage groter dan toegestaan, dan kun je geweigerd worden bij de entree. Er is een beperkte mogelijkheid je tas of rugzak achter te laten.
MRK is niet aansprakelijk voor beschadiging aan of diefstal van de in bewaring genomen tassen of rugzakken.

De geschiedenis van het museum
Vanaf circa 1850 was het heel gebruikelijk dat welgestelde mensen zich bezig hielden met archeologie en oude culturen. Zij verdiepten zich graag in kunst en wetenschap en dan het liefst in een eigen uniek project. Het opzetten van een museale collectie was een veel voorkomende vorm.

Het museum is gerealiseerd door Jan Diepen, zoon van een rijke textielindustrieel, in samenwerking met de beroemde architect Pierre Cuypers die vooral bekend is als architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam.

De realisatie van het ondergrondse museum is zonder enige twijfel een van zijn meest bijzondere projecten. Een opzienbarend initiatief dat onder andere medewerking kreeg van het Vaticaan en de Romeinse autoriteiten. Een door Jan Diepen en Pierre Cuypers samengesteld projectteam reisde naar de catacomben in Rome ten behoeve van research en voorbereiding, en in 1910 werd Museum Romeinse Katakomben opengesteld voor het publiek.
 •     01 June om 17:14 Noord-Brabant
  heeft zich aangemeld.
 •     01 June om 17:12 Limburg
  heeft zich aangemeld.
 •     27 April om 21:28 Limburg
  heeft zich aangemeld.
 •     27 April om 20:55 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     27 April om 13:38 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     27 April om 11:25 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag