Dit event is al begonnen/geweest.

Marinemuseum de Buffel en Brandweermuseum

Marinemuseum de Buffel en Brandweermuseum

Hellevoetsluis
11.00 - 14.30
Uitgelicht

Deelnemers 7 / 10

Plaats:
Hellevoetsluis - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 7 / 10

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 9,00
Uitleg kosten:
Museumkrt en Rdam pas gratis entree
 

Omschrijving

We gaan vandaag 2 musea bezoeken.
Als eerste Marine museum de Buffel (11.00-12.30 uur), dit is gratis entree met de museumkaart. Museumschip de Buffel (www.debuffel.nl) is een uniek stuk maritiem cultureel varend erfgoed. Nadat het in 1868 gebouwde schip dienst had gedaan als ramtorenschip voor de Nederlandse Marine is het na 28 jaar verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marinepersoneel in Hellevoetsluis. Aan boord laat een expositie de ruim 150-jarige geschiedenis van het schip zien. De unieke maritieme waarde is terug te vinden in de tot de verbeelding sprekende aankleding van het schip. Met haar karakteristieke inrichting en de bijzondere collectie met herkenbare nautische objecten is het niet moeilijk om je terug te wanen in de Marine-tijd van Hellevoetsluis.
Het museumschip Buffel is niet goed toegankelijk voor minder valide mensen i.v.m. trappen die de verschillende dekken met elkaar verbinden.

Vervolgens lopen we 750 meter naar het Brandweermuseum (12.45-14.30 uur). Dit is gratis entree voor museumkaart en Rdam pas. Adres is Industriehaven 8. Ik zet hier alvast mijn auto want hier is gratis parkeren. Mocht deze parkeer gelegenheid vol zijn dan kan je ook aan het eind van de Opzoomerlaan de parkeerplaats van het gemeentehuis oprijden. Ook hier is het gratis parkeren. Het Brandweermuseum Hellevoetsluis toont met zijn uitgebreide collectie de geschiedenis van de brandbestrijding in Nederland van rond 500 tot nu. Van leren emmers tot handbrandspuiten en pompen met prachtige ornamenten tot een unieke collectie handbrandspuiten uit het voormalig koninklijk paleis Soestdijk, maar ook de ontwikkeling tot aan de eerste officieel georganiseerde brandweerkorpsen. En dan zijn er natuurlijk de knalrode brandweerwagens met het flitsende koperen- en messingwerk: de legendarische Ahrens-Fox met zijn indrukwekkende 'Windketel' op de pomp en de verbluffend complete en luxe Italiaanse Fiat, beide uit de jaren '20 van het verleden eeuw. De vaste collectie van Brandweermuseum Hellevoetsluis is historisch uniek en misschien wel een van de grootste van Europa. Het Brandweermuseum is in de jaren twintig ontstaan ​​door het samenvoegen van de brandweercollecties uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar ook uit een aantal particuliere collecties en spontane schenkingen.

Ga je mee?