Dit event is al begonnen/geweest.

Motus Mori Museum

Motus Mori Museum

Wageningen
13.30 - 16.15
Uitgelicht

Deelnemers 5 / 7

Plaats:
Wageningen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 7

Deelnemers 5 / 7

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Voor deze bijzondere ervaring nodig ik je uit.
Mens in beweging: in jaren vastgelegd in een archief. Het laat zien hoe wij werkelijk bewegen en met welke problemen de mens hier tegen aan kijkt. Wij zien beweging en mobiliteit elke dag als een vanzelfsprekendheid, tot het moment komt dat..;

Motus Mori: MUSEUM, dansperformance: archief van de menselijke beweging
choreografe: Katja Heitman

Te zien van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei 2024
Vrij toegankelijk!

In het kader van de tentoonstelling Beeld in Beweging vindt er van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei een bijzondere performance plaats in Het Depot. In de Sylvia de Munckzaal zijn gedurende die vier dagen de dansers van Motus Mori: MUSEUM te gast. Zes dansers houden 5 uur per dag de menselijke beweging in gang. Bezoekers kunnen ieder moment naar binnen en krijgen bij binnenkomst een korte introductie.

Motus Mori: MUSEUM is een langjarig project van choreografe Katja Heitman. Zij maakt een archief van de menselijke bewegingen. In de voorbereiding voor dit project zijn honderden mensen geïnterviewd over hun dagelijkse beweging met vragen als: Hoe slaap je, wat is een karakteristieke beweging? De dansers hebben zich de bewegingen van de geïnterviewden eigen gemaakt.
Maar hoe bewaar je beweging? In Motus Mori: MUSEUM zijn dansers zelf het archief. Vijf uur per dag houden zij de menselijke beweging in gang. Deze tentoonstelling van choreografische portretten toont een indrukwekkend en aangrijpend beeld van de menselijkheid. Het Depot is een prachtige plek om dit reizende archief van de beweging voor enkele dagen onderdak te geven. Te meer omdat het project naadloos aansluit bij het thema van de tentoonstelling: 'Beeld in Beweging'.

Na de voorstelling nemen we even een pauze en een consumptie in het restaurant (eigen rekening), daarna bekijken we de tentoonstelling. Ook de tuin Arboretum is voor de liefhebber de moeite waard om te bezichtigen.

In de documentaire 'The body as an archive' licht Heitmann haar idee voor dit project toe:
https://www.youtube.com/...-V8GpTYma6U

Filmopnames maken tijdens de voorstelling is verboden. Maar bij het bezoeken van de tentoonstelling is dit voor eigen gebruik wel toegestaan. Tijdens dit bezoek vertel ik je meer over de beeldhouwkunst,
 •     10 May om 12:44 Gelderland
  heeft zich aangemeld.
 •     09 May om 09:05 Gelderland
  heeft zich aangemeld.
 •     08 May om 00:39 Gelderland
  heeft zich aangemeld.
 •     03 May om 15:55 Gelderland
  heeft zich aangemeld.
 •     03 May om 15:55 Gelderland
  heeft zich aangemeld.
 •     01 May om 15:33 Utrecht
  heeft zich aangemeld.
 •     01 May om 13:56 Gelderland
  heeft zich aangemeld.
 •     26 April om 21:27 Gelderland
  heeft zich aangemeld.
 •     23 April om 14:37 Drenthe
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag