Actief & Sportief

Fietsen Leusderheide

Fietsen Leusderheide

Organisator: An162
Driebergen-rijsenburg
11.15 - 17.00

Deelnemers 12 / 12

Plaats:
Driebergen-rijsenburg - Utrecht
Deelnemers:
Min. 4 - max. 12

Deelnemers 12 / 12

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Omschrijving

De Leusderheide is een belangrijk natuurgebied met een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten. Zo komen er bijvoorbeeld veel bijzondere vlindersoorten voor, zoals de heivlinder en de argusvlinder. Daarnaast zijn er diverse vogelsoorten te vinden, waaronder de boomleeuwerik en de nachtzwaluw.

Fiets door het gebied de Leusderheide en den Treek: een uitgestrekt heide- en stuifzandgebied met loof- en naaldbos. Het is een route met veel groen, afgewisseld door de prachtige kleur van paarse heide in bloei. De route is 45 kilometer lang en biedt daardoor veel gelegenheid om de omgeving ten volste en in alle rust te ervaren.

Deze route bevat bijzondere monumenten, zoals in Boswachterij Austerlitz, waar je de Pyramide van Austerlitz kunt vinden. Een indrukwekkend historisch bouwwerk. Een 36 meter hoge piramide van aarde, in 1804 gebouwd door napoleontische soldaten op een van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug, Bovenop de piramide staat een obelisk van 13 meter hoog.

Bos wordt hier afgewisseld door de openheid van de heidevelden. In de middeleeuwen lieten boeren uit de omgeving hun vee massaal in het gebied grazen, waardoor de omgeving snel werd kaalgevreten door de dieren. Zo ontstond er een uitgestrekt heide- en stuifzandgebied dat later de Leusderheide genoemd werd. Op de Leusderheide liggen ook grafheuvels, waar bewoners van het gebied uit de steen- en bronstijd hun laatste rustplaats hebben gevonden.

Wie gaat er gezellig mee?

- De route kan aangepast of verplaatst worden i.v.m. het weer;
- We fietsen gemiddeld minimaal 17 km en maximaal 20 km per uur;
- Aangezien we gaan lunchen is het handig als je de Tikkie app hebt (mochten we niet apart kunnen afrekenen);
- E-bikes mogen ook mee😎;
- Fietshuur even zelf bekijken (Google).