Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Jazz in Duketown

Jazz in Duketown

Organisator: Bas78
's-hertogenbosch
14.30 - 22.00

Deelnemers 14 / 20

Plaats:
's-hertogenbosch - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 5 - max. 20

Deelnemers 14 / 20

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Jazz in Duketown!! Een begrip!! We gaan de stad in en genieten van heerlijke jazz muziek. Kom je mee?

DAGPROGRAMMA (bedoeling is dat we vooral samen de dag doorbrengen, maar voel je natuurlijk vrij om op de dag even af te haken en later weer aan te haken. En ook geen probleem als 22:00 te laat voor je wordt. Later aanhaken is ook geen probleem, maar laat het dan wel even via een berichtje weten.)

14:30 MEETING POINT

15:00 - 15:45 Elkaar leren kennen bij Missing One bij HET - NOORDBRABANTS MUSEUM

16:00 - 16:45 Bigband Big Deal - HET - NOORDBRABANTS MUSEUM (Z)
Bigband Big Deal is een groep gedreven muzikanten, bestaande uit amateurs van gevorderd niveau die afkomstig zijn uit de wijde omgeving van Den Bosch. De band gaat voor plezier in de muziek, door te kiezen voor een swingend repertoire dat net even anders is dan je zou verwachten. Met het gevarieerde repertoire, dat funk, latin, soul en pop omvat, wordt het publiek vermaakt en daarbij af en toe meegenomen op een muzikaal avontuur.

17:00 - 17:45 Tijn Trommelen Quartet - UILENBURG (NW)
Tijn Trommelen is een man met een missie. Hij groeide op in een muzikantenfamilie en wist al op jonge leeftijd dat hij ook een muzikant wilde worden. Hij begon als gitarist en ontdekte vervolgens een aanvullende passie: zingen. Geïnspireerd door componisten uit het verleden, schrijft hij nu zijn eigen muziek in de geest van ‘The Great American Songbook’. Zijn muziek is tijdloos, romantisch, swingend en vol vreugde. Terwijl hij een frisse energie in de jazzscene brengt, droomt hij er van om het verleden te laten herleven en van jazz weer de popmuziek van weleer te maken. Bezetting Tijn Trommelen (gitaar, zang), Jacob Bedaux (piano), Tomek van Leeuwen (bas), Sander Smeets (drums)

18:00 - 18:45 Het Brabants Jazz Orkest - PARADE (O)
Het Brabants Jazz Orkest onder leiding van Jeroen Doomernik staat al weer meer dan veertig jaar als huisorkest op het hoofdpodium van Jazz in Duketown. Met eigentijds, speciaal voor het orkest geschreven repertoire, afgewisseld met meer klassiek swingende en bluesy composities. Dit jaar speelt Het Brabants Jazz Orkest met trompettist Angelo Verploegen, bekend van onder meer New World Quartet, Trio Izaline Callister en The Houdini’s. Van bedachtzaam spel met fluisterzachte, lyrische melodische lijnen tot volgas knetterend, altijd met een opvallend goed oor voor zijn directe muzikale omgeving. Daarnaast verwelkomt Het Brabants Jazz Orkest wederom zangeres Deborah Carter, met wie het orkest eerder Duke Ellingtons betoverende Sacred Concert uitvoerde en recent nog een superswingende Ella-Fitgerald-tribute deed.

19:00 - 19:45 APM - HET - NOORDBRABANTS MUSEUM (Z)
Deze big band uit Rosmalen bestaat al meer dan 30 jaar en bestaat uit 25 muzikanten. Onder leiding van Paul van den Oever verzorgen ze met veel enthousiasme optredens tijdens feesten en festiviteiten. Met elke week een gedreven inzet bij de repetitie staat de APM Bigband garant voor een swingend optreden. De band speelt onder andere rock, pop, latin en Nederlandstalige muziek gemarineerd in een big band-, swing- of jazz-sausje. Denk aan nummers als A Night Like This, Dansen op de vulkaan, Staying Alive en Rolling in the Deep.

ERGENS WAT ETEN TO GO OPHALEN

20:30 - 21:00 Sven Hammond - PARADE (O)
Ronkende orgelsounds, opzwepende grooves en soulvolle zang in combinatie met een flinke scheut funk, rock, blues en jazz...Sven Hammond is de naam! De gevierde organist speelde eerder nog met zijn project Sphere tijdens de online editie van Jazz in Duketown waarin hij een eerbetoon bracht aan zijn grote jazzheld pianist Thelonious Monk. Dit keer komt hij naar het festival met zijn funkpet op die we kennen van Sven Hammond Soul. Deze band richtte hij op in 2006 met bassist Glenn Gaddum en drummer Joost Kroon. Stomende sixties en seventies grooves op een Hammondorgel dat 'moans, growls, jazzlt en rocks' met muziek die onder meer geïnspireerd is op de drie Jimmy's: Jimmy McGriff, Jimmy Smith en Jimmy Hendrix.

21:15 - 22:00 Jimmy Rosenberg Trio - Theater Aan De Parade En Podium Azijn Fabriek (ZO)
Jimmy Rosenberg is een begrip onder gitaristen en meester van de gypsy jazz. Al op zeer jonge leeftijd maakte hij furore over de hele wereld. Hij speelde in het Concertgebouw met violist en gypsy jazz-pionier Stéphane Grappelli en in Carnegie Hall met Les Paul en George Benson. Jimmy is een neef van de leden van het Rosenberg Trio.

EINDE NMLK activiteit. Maar voor wie nog zin heeft door te gaan, is er onder andere:

Jimmy Rosenberg Trio gaat door tot 22:30.

22:45 De Bossche Jazz in Duketown Jazzsessie - WILLEM TWEE TOONZAAL
Op alle JiD dagen zal Martin Senders een sessie leiden, met openingsband, in het café, na de concerten. Normaal heet het 'De Bossche Jazzsessie', nu 'De Bossche Jazz in Duketown Jazzsessie'.

23:00 Jazzy afterparty bij PA
Wat zou een fantastisch jazzfestival nou nog toffer maken? Een te gekke SESSIE! Een plek waar muzikanten uit de verschillende ensembles elkaar, na afloop van hun concert, kunnen treffen tijdens een jamsessie! Informeel, spontaan, bijzonder, spannend en voor jullie als bezoeker wellicht een cadeautje aangezien we nooit weten wat of wie de avond ons brengt. Wat is handig om te weten? We organiseren de sessie samen met Jazz in Duketown. We zorgen voor een te gekke backline onder leiding van Nick van der Schoot. Al flink wat artiesten hebben aangegeven te willen komen jammen!!! Je bent als bezoeker meer dan welkom om te komen luisteren. We hebben lekkere jazzy snacks (tot sluit te bestellen). Bezetting: Steve Zwanink bas Joost van Schaijk drums Nick van der Schoot piano Special guest Efraim Trujillo saxofoon.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag